SUOMENOJA UKRAINE AID

Avustuskeskus sotaa paenneille ukrainalaisille Espoossa toimi 8.6.-30.9.2022

ЦЕНТР ДОПОМОГИ В ЕСПОО УКРАЇНЦЯМ, ЯКI БУЛИ ВИМУШЕНI ВИЇХАТИ З УКРАЇНИ ПРАЦЮВАВ 8.6.-30.9.2022

Ajankohtaista


Suomenoja Ukraine Aid -avustuskeskuksen toiminta on PÄÄTTYNYT! Sydämellinen kiitos kaikille lahjoittajille ja vapaaehtoisille yhteisestä matkasta!

Mihin nyt voi viedä lahjoituksia ukrainalaisille pakolaisille?

ESPOOSSA

Lippulaiva Help Center on Ukrainalaisten yhdistys Suomessa Ry:n perustama avustuskeskus ukrainalaisille pakolaisille, jotka ovat saapuneet turvaan Suomeen.

Avustuskeskus pyörii täysin vapaaehtoisvoimin, ja suurin osa vapaaehtoisistamme ovat itsekin alkuvuodesta Suomeen tulleita pakolaisia.

Keräämme lahjoituksia ukrainalaisille ja jaamme niitä tarvitseville, sillä pakolaiset ovat useimmiten saapuneet Suomeen ilman juurikaan mitään vaatteita ja käyttötavaraa, ja tilapäisen suojelun statuksen omaavan valtiolta saama rahallinen tuki on erittäin pientä.

Lahjoituksina otamme vastaan kuivassa säilyviä elintarvikkeita, kuten kananmunia, hiutaleita, jauhoja, ruokaöljyä ja säilykkeitä sekä hygieniatuotteita. Muita lahjoituksia emme tällä hetkellä (10.12.2022) ota vastaan. Ajantasaiset tiedot vastanottamistamme lahjoituksista löydät Facebook-sivultamme.

Lahjoitusten jaon lisäksi tulemme järjestämään ukrainalaisille suunnattuja vapaa-ajan- ja kulttuuritapahtumia, sekä kotoutumiseen tähtäävää neuvontaa ja tukipalveluja. Niistä tiedotamme Facebook-ryhmässämme.

Lippulaivan avustuskeskuksessa on myös rullakko (sisäänkäynnin yhteydessä), johon keräämme Ukrainaan lähetettäviä lahjoituksia yhteistyössä autaukrainaa.fi -palvelun kanssa (myös Ukrainalaisten Yhdistys Suomessa Ry:n projekti). Sieltä lahjoitukset kuljetetaan suoraan Logistiikkakeskukseen, jossa ne lajitellaan, pakataan ja lähetetään Ukrainaan. Logistiikkakeskus toimii yhteistyössä luotettavien, virallisten ukrainalaisten avustusjärjestöjen kanssa. Jos haluat lahjoittaa tavaraa tai elintarvikkeita Ukrainaan, tarkista ensin, mitä kulloinkin kerätään osoitteesta: autaukrainaa.fi

Lahjoitusten vastaanotto:
MA 10-12, 15-17
TI 13-20
KE SULJETTU
TO 10-12, 15-17
PE SULJETTU
LA 10-12, 15-17
SU SULJETTU

Myös K-Supermarket Lippulaiva sekä K-Supermarket Merituuli ovat mukana keräyksessämme: niiden edustalta löydät kärryn tai rullakon, johon voit jättää lahjoituksen.

Sijaitsemme Espoossa kauppakeskus Lippulaivan 2. kerroksessa, leikkialuetta vastapäätä 💙💛

Kauppakeskuksen osoite: Espoonlahdenkatu 8, Espoo

Linkki Facebook-sivullemme: https://www.facebook.com/groups/lippulaivaukraineaid

Tavaroita voi lahjoittaa myös Ukraine Aid Second Hand -Facebook-ryhmän kautta.

HELSINGISSÄ

Ukrainalaisten apukeskus Vallilassa (Teollisuuskatu 9 F) ottaa vastaan lahjoituksia tiistaista perjantaihin klo 10-15 ja lauantaisin klo 10-12! Apukeskusta ylläpitää Ukrainalaisten yhdistys Suomessa ry. Keskus on tarjonnut sekä materiaalista apua (mm. ruokakassien jako, vaatteet ja muut tarvikkeet), että tietotukea ja apua mm. työnhakuun ja viranomaisasiointiin. Keskus tarjoaa apua kaikille Ukrainasta paenneille, riippumatta heidän asuinpaikastaan.

Vallilan avustuskeskus ottaa vastaan ainakin seuraavia lahjoituksia:

– lämpimiä syksy-ja talvivaatteita sekä kenkiä
– keittiövälineitä
– makarooni, riisi
– puuro, mysli, näkkileipä,digestiivikeksit
– hernekeitto/ linssit/ pavut
– tonnikalasäilyke/ muu kalasäilyke
– ananassäilyke/ muu hedelmäsäilyke
– tomaattimurska
– pähkinät, rusinat
– suklaa
– tee
– shampoo
– suihkusaippua
– deodorantti
– hammasharjat ja -tahnat
– terveyssiteet
– miesten parranajovälineet
– lasten vaipat
– inkontinenssisuojat

Auton voi ajaa lahjoitusten toimittamisen ajaksi lastauslaiturille, joka löytyy osoitteesta Elimäenkatu 2 F. Edessä on portti, joten soita Eevalle (041 4934949) tai Viktorille (041 5372037) niin se tullaan avaamaan.

Lisätietoa: 041 493 49 49 / Eeva sekä https://ukrainians.fi/fi/avustuskeskus/

2.10.2022 Ira Hammermannin tiedote:

Rakkaat Suomenoja Ukraine Aid-avustuspisteen ystävät!

Nyt se on sitten ohi… Projekti, jonka lähtölaukaus ammuttiin jo huhtikuussa, on viety viime perjantaina maaliin! Ei meistä perustajajäsenistä eli “Spice Girls”-triosta kukaan osannut aavistaakaan, minkälainen vahvojen tunteiden ja syvän kiitollisuuden värittämä retki tästä tulisi 🙏!

On aika kiittää teitä kaikkia: yrityksiä, yhteisöjä, yhdistyksiä sekä yksityishenkilöitä, jotka teitte kaikesta tästä totta💛💙!

Ilman Kesko Oyj:n vahvaa tukea emme olisi koskaan voineet toteuttaa omaa unelmaamme Ukrainan sotaa paenneiden ihmisten auttamisesta Espoossa
Saimme ilmaiseksi käyttöömme lähes 500 m2 liiketilaa paraatipaikalta, erinomaisten yhteyksien päässä. Pyynnöstämme Kesko tarjosi myös pääkaupunkiseudun K-kauppiaille mahdollisuuden osallistua ns. ostoskärrykeräykseen, joka toteutettiinkin nopealla aikataululla 26 erikokoisessa K-kaupassa Citymarketeista Neste K-myymälöihin. Näistä kaikista K-kauppiaista ansaitsevat aivan erityisen kunniamaininnan naapurimme K-Supermarket Merituulen kauppiaspariskunta Liisa ja Tom Grönholm, jotka pitivät meitä kirjaimellisesti pystyssä läpi kesän, silloinkin, kun emme aina oikein pystyneet vastaamaan kasvavaan kysyntään ruoka- ja hygieniatuotetiskeillämme.

Suurta taustatukea antoivat myös K-Raudan Toni Jokinen, Intersport sekä vantaalaisen Painokauppa.fi-painotalon Jouko Virtanen, joka sponsoroi meille suuren määrän erilaisia painotuotteita sanakirjavihkosesta flyereihin. Niinkään Jari Laine oli meille korvaamaton avustaja, sillä hän loi meidän sähköisen rekisteröintijärjestelmämme.

Ja jos tarvitsimme esim. äänentoistolaitteita, riensivät Fazer Musiikin pojat auliisti apuun. Tuo em. K-kauppiaiden yhteishanke muodosti erittäin vahvan selkärangan elintarvike- ja hygieniatuotejakelulle avustuspisteessämme.

Sami Lindström auttoi meitä rakentamaan keräysten noutoja varten kuskiringin, ja Paku Kympillä-yritys tj. Hannu Tiilan johdolla sponsoroi meille omalla logollamme varustetun pakettiauton kuljetuksia varten.

Myöhemmässä vaiheessa Citymail ja tj Timo Mannonen liittyivät joukkoon ja hoitivat suurimman osan toimituksista ovelta ovelle.

Ja juuri kun asiakasmäärät alkoivat kasvaa kasvamistaan ja hyllyt uhkaavasti tyhjentyä, tulivat Rotarysäätiö ja Irmeli Viherluoto-Lindström syyskuussa apuun mittavalla 24 500 euron lahjoituksella! Tuo summa ohjattiin lyhentämättömänä ruoka- ja hygieniatarvikehankintoihin, ja sen avulla varmistimme em. tuotteiden katkeamattoman jakelun loppuun asti, vaikka päiväkohtainen asiakasmäärä kohosikin viimeisinä viikkoina parhaimmillaan 745 henkilöön.

Elleivät kaikki sadat, ehkä tuhannet toimijat suuryrityksistä yksityishenkilöihin olisi sankoin joukoin lahjoittaneet meille em. tuotteiden lisäksi myös huonekaluja, vaatteita, jalkineita, lastentarvikkeita, liinavaatteita, tyynyjä, peittoja, kodin pienelektroniikkaa, polkupyöriä, apteekkituotteita, kosmetiikkaa ym. lahjoitustavaroita, emme koskaan olisi voineet tarjota niin monenlaista apua hädänalaisille asiakkaillemme, joista monet olivat joutuneet jättämään kotinsa ja pakenemaan sota-alueilta lähes tyhjin käsin 🙏!

Meillä oli ajalla 8.6-28.9. yhteensä 21791 rekisteröityä asiakaskäyntiä.

Emme mitenkään kykene erikseen mainitsemaan kaikkia tukijoitamme ja yhteistyökumppaneitamme, mutta olemme pyrkineet päivittämään sponsorilistaa täällä facebook-ryhmässämme parhaamme mukaan.

Haluamme myös koko sydämemme pohjasta kiittää kaikkia niitä lähes 150 vapaaehtoista, jotka ovat tulleet meitä auttamaan Suomenojalle!

Meidän rakkaat vapaaehtoiset ukrainalaiset avustajamme sekä heidän lukuisat suomalaiset virkasisarensa ja -veljensä tekivät läpi kesän töitä ahkerasti ja suurella sydämellä – puhumattakaan loistavasta tiiminvetäjästämme Nataliiasta, joka itseään säästämättä piti taloa pystyssä ja järjestystä yllä päivittäin! Hän sai ensikosketuksen suomalaisten hyvyydestä ja auttamishalusta heti avajaispäivänä 8.6, kun hänen puhelimensa meni rikki. Kurvasimme kulman taakse Giganttiin, jonka myymäläpäällikkö Tommi Romppanen ojensi Natalialle silmiään räpäyttämättä uuden hienon puhelimen – veloituksetta!

Heidi, Mari, Leena-Maija, Martin, Leena, Eva, Ani… Vapaaehtoisten auttajien ja hyväntekijöiden listaa voisi jatkaa loputtomiin ❤️. Meistä kaikista tuli iso perhe, ja mitä enemmän Ukrainaa murjottiin ja moukaroitiin, sitä päättäväisemmin kaikki tulivat Suomenojalle apuun, joko lahjoittajina tai työntekijöinä 💛💙!

Haluan samalla esittää omat henkilökohtaiset ja hyvin lämpimät kiitokset hullunhauskoille, pirskahteleville, suurella taistelutahdolla varustetuille ja kaikkensa antaneille kollegoilleni Tanjalle ja Riksulle ❤️! Spice Girls on yksi elämäni hauskimmista työyhteisöistä!

Meiltä on kysytty päivittäin, voisiko jokin muu taho Espoossa jatkaa avustustyötä samaan tapaan kuin me teimme: laajalla avustustarvikeskaalalla ja kaikkia asiakkaita palvellen, heidän kotipaikkakunnastaan riippumatta. Toimijasta ei vielä ole varmuutta, mutta uusien tilojen osalta tilanne vaikuttaa valoisalta – sellaisia on nimittäin jo tarjolla!

Ukrainalaisten Yhdistys Suomessa ry, joka haki ylijääneet avustustarvikkeet Suomenojalta, palvelee kaikkia Ukrainan sotaa paenneita ihmisiä Vallilan avustuspisteessä os. Teollisuuskatu 9 F. Sinne voi toimittaa laajalla skaalalla avustustarvikkeita, joita sitten jaetaan kaikille Ukrainan sotaa paenneille ihmisille, tulivatpa he mistäpäin Suomea tahansa.

Heti, jos ja kun saamme jotakin lisävalaistusta Espoon uusiin toimitiloihin liittyen, ilmoitamme siitä tässä fb-ryhmässä.

Nyt vedämme hetken henkeä ja keräämme voimia suurta Rekrytori Ukraine Aid Finland-tapahtumaa varten! Toimintamme alkupäivistä lähtien olemme ymmärtäneet, että paras ja kestävin tapa auttaa Suomeen paenneita ukrainalaisia pitkällä aikavälillä on se, että he saisivat töitä! Siis lämpimästi tervetuloa tuohon rekrytointitapahtumaan Espoon Metro Areenalle 25.10. klo 12-16 🇫🇮🇺🇦!

Jos kykenette tarjoamaan ukrainalaisille töitä oman yrityksenne tai työnantajanne kautta, ilmoittakaa siitä meille osoitteeseen autamme.sua@gmail.com.

Ja ihan lopuksi: vaikka toiminta Suomenojalla onkin nyt päättynyt, toivomme, että seuraatte edelleen fb-sivujamme ja nettisivujamme! Jaamme Facebookissa sekä nettisivuilla tietoa sekä tulevasta rekrytointitapahtumasta että Espooseen toivon mukaan avattavista uusista toimitiloistakin! Sota jatkuu valitettavasti edelleen, mutta on aivan varmaa, että me suomalaiset aiomme seistä vankasti ukrainalaisten tukena jatkossakin 💛💙!

Näiden kahden kuvan välissä on lähes neljä unohtumatonta, tunteikasta, lämpimien kohtaamisten värittämää kuukautta Suomenojalla.

Niitä viikkoja edelsi puolentoista kuukauden intensiivinen ja välillä rankkakin valmistelutyö, kun meidän alkuperäiset yhteistyötahomme käänsivät meille selkänsä. Siitä huolimatta, tai ehkä juuri sen takia, me Spice Girlsit hitsaannuimme lujasti yhteen ja teimme yhdessä teidän kaikkien kanssa ihmeitä!

Päivääkään emme vaihtaisi pois ❤️.
Kiitos 🙏!


HUONEKALULAHJOITUKSET

Haluatko lahjoittaa huonekaluja ukrainalaisille? Jos sinulla on hyväkuntoinen huonekalu/huonekaluja, voit tarjota niitä ilmaiseksi Facebook-ryhmässä “Furnitura Ukraine Aid”.

Kun tarjoat huonekaluja kyseiseen ryhmään, muistathan pari tärkeää asiaa:
* ilmoitus voi aivan hyvin olla suomenkielinen, sillä lähes kaikki asiakkaat ovat taitavia käyttämään google translator-sovellusta
* liitä aina ilmoitukseen tarkka kuvaus ja valokuva lahjoitettavasta huonekalusta/-kaluista
* ilmoita, millä paikkaunnalla huonekalu sijaitsee sekä olisiko sinulla mahdollisuus toimittaa lahjoittamasi huonekalu jonnekin vai pitääkö asiakkaan se itse noutaa
* muistathan aina poistaa ilmoituksesi heti, kun tavarat ovat vaihtaneet omistajaa.

Furnitura Ukraine Aid- ryhmän ylläpitäjät eivät itse osallistu keskusteluihin millään tavoin, mutta pidämme toki huolen siitä, että kaikki kommunikaatio tuossa ryhmässä sujuu hyvässä ja kunnioittavassa hengessä 😊


KUVASANASTO-MATERIAALIT

Muuta kuvasanastoa ukrainaksi ja suomeksi löytyy Papunetin sivuilta. Sivuilla on paljon erityisesti kouluun liittyvää sanastoa.


Tietoa koronaviruksesta, infoa lapsiperheille sekä asiaa sosiaali- ja terveydenhuollon palveluista löytyy suomeksi ja ukrainaksi täältä.


Linkit Suomenoja Ukraine Aid -avustuskeskusta koskeviin artikkeleihin ja muuhun näkyvyyteen mediassa löydät täältä.


Julkaisemme Facebook-sivullamme edelleen tiedotteita suomeksi ja ukrainaksi. Tervetuloa seuraamaan sivuamme!

This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error
Error: Error validating access token: Session has expired on Monday, 22-Aug-22 08:25:24 PDT. The current time is Monday, 29-May-23 03:04:17 PDT. Type: OAuthException

9 months ago

Manantai aamulla meillä oli hyllyt täynnä kaikkea. Kiitos teidän ystävät!❤️👍🇺🇦🙏 Kaupunginhallituksen jäseniä kävi meillä tutustumassa toimintaan. He saattoivat omin silmin nähdä toiminnan tarpeellisuuden ja teimme heille myös selväksi, että kaupungin pitäisi ottaa aktiivinen ote miten Espooseen tulleet Ukrainan pakolaiset saisivat, ei pelkästään perustarpeensa tyydytetyksi, vaan työtä, koulutusta ja saisivat myös asumisensa järjestykseen. On kestämätön järjestely pitemmän päälle, että heistä 70%:a asuu hyväntahtoisten yksityishenkilöiden luona. Jonkun pitäisi myös jatkaa avustustoimintaa myös 30.9. jälkeen kun meidän toiminta loppuu.Sinä aikana kun kaupunginhallituksen jäsenet vieraili meillä ruokahyllyt tyhjeni ja sitten kodin keittiötavaroista kattilat, paistinpannut, mikrot, kahvinkeittimet, vedenkeittimet, vedettävät laukut, langat ja asukorutkin löysi uudet omistajat. Lääkärimme vastaanotolla oli myös jatkuva jono. See MoreSee Less
View on Facebook

9 months ago

Tänään Pakumme vierailee Friisilän omakotiyhdistyksen kesäpäivillä! Tervetuloa lahjoittamaan tänään klo 15 asti Friisilän koululla.❤️🇺🇦🙏. Kiitos kun autatte meitä auttamaan! See MoreSee Less
View on Facebook

9 months ago

Hei kaikille!Muistatte varmasti torstai-illan facebook-postauksessani olleen valokuvan totaalisen tyhjistä ruoka-ja hygieniatarvikehyllyistämme 😪!Heti seuraavana aamuna eli perjantaina samat hyllyt näyttivätkin jo tältä ❤️❤️❤️! Eli näin nopeasti tilanne kääntyi parempaan suuntaan, ja siitä kuuluu lämmin kiitos kaikille teille suurisydämisille lahjoittajille, jotka riensitte apuun ja joko toitte täydennyksiä itse tai lähetitte niitä meille ruuan verkkokaupan välityksellä!Saimme tämän lähes 500 m2:n kokoisen liiketilan loppukeväällä Keskolta pro bono eli vastikkeetta, ja sopimus on voimassa syyskuun loppuun asti. Avustuspisteemme ovet avattiin Ukrainan sotaa paenneiden ihmisten auttamiseksi kesäkuun 8. päivä. Sen jälkeen meillä on ollut n. 12000 rekisteröityä asiakaskäyntiä ja näillä facebookin Suomenoja Ukraine Aid-sivuillamme on ollut pelkästään viimeisen 60 päivän aikana yli 103 000 kävijää facebookin ilmoittamien tilastojen mukaan! 30.9. jälkeen samaan liiketilaan on tulossa uusi vuokralainen, ja meidän työmme ukrainalaisten auttamiseksi jatkuu uudella tasolla: suuren, koko pääkaupunkiseudun kattavan Ukraine Aid- rekrytointitapahtuman valmistelutyössä yhdessä lukuisien eri toimijoiden kanssa.Nyt meillä on siis vielä reilu kuukausi aikaa jakaa Suomenoja Ukraine Aid-avustuspisteessämme erilaisia avustustarvikkeita näille hädänalaisille ihmisille, jotka ovat sekä henkisesti että taloudellisesti hyvin tiukoilla.Tilapäisen suojelun statuksella ei pääse suomalaisen sosiaaliturvan piiriin kokonaiseen vuoteen, ja lakisääteisen vastaanottorahan maksimisuuruus on 323€/kk/aikuinen. Lapsista saa hieman lisää avustusta, mutta kaikenkaikkiaan summat ovat hyvin vaatimattomia.Suomalainen hintataso on tällä hetkellä niin korkea, että tuo rahamäärä ei riitä perheelliselle juuri mihinkään.Valtaosa, n. 80% Suomeen tulleista pakolaisista on äitejä ja lapsia, ja heidän tarpeensa ovat hyvin moninaisia.Siksi olemmekin hyvin kiitollisia tästä Keskolta saamastamme suuresta liiketilasta, johon olemme voineet ottaa vastaan hyvin monenlaisia tavaralahjoituksia vaatteista astioihin ja lastentarvikkeista polkupyöriin, aina yhtä tarpeellisten ruoka- ja hygieniatarvikkeiden lisäksi!Huomenna alkaa taas uusi viikko ja vapaaehtoistyötä tekevä sydämellinen lääkärimme Juha Hänninen tiimeineen on tuttuun tapaan paikalla klo 12 alkaen!Tervetuloa kaikille lahjoittajille klo 10-12 ja 15-17 sekä kaikille asiakkaillemme klo 12-15!Ja muistattehan, että keskiviikkona 24.8. vietämme Suomenojalla Ukrainan itsenäisyyspäiväjuhlaa sanoin, sävelin ja tarjoilujen kera, minkä jälkeen käynnistämme perinteisen tavarajaon kaikille avuntarvitsijoille, tulivatpa he sitten läheltä tai kaukaa muualta Suomesta.Olemme saaneet monenlaisia lisälahjoituksia jaettavaksi juhlassamme, mistä lämmin kiitos kaikille asianosaisille yrityksille, yhteisöille ja yksityishenkilöille jo nyt 🙏!Jos joku lahjoittaja haluaisi muistaa juhlakansaa pienellä tervehdyksellä esim. erilaisten suolaisten tai makeiden leivonnaisten muodossa, ilmoitattehan siitä etukäteen osoitteeseen autamme.sua@gmail.com?Lisäinformaatiota meistä löydät osoitteesta www.autammesua.fi. 💛💙🌻🇺🇦! See MoreSee Less
View on Facebook

9 months ago

Добрый день. Огромная благодарность всей вашей команде за помощь!!! Вы прекрасные люди. Хочу попросить шторы очень длинные 3 метра 30 см. Не могу найти такой длины. Если возможно. Благодарю See MoreSee Less
View on Facebook

9 months ago

Aamun avaus ❤️- illalla sekä ruokahylly, että roudari ihan tyhjiä!🤣👍❤️🇺🇦🙏 Ruokaa ja hygieniatuotteita voi taas kerätä maanantain jakelua varten. Kiitos kun välitätte! Muiden tuotteiden osalta katso www.autammesua.fi See MoreSee Less
View on Facebook