SUOMENOJA UKRAINE AID

Avustuskeskus sotaa paenneille ukrainalaisille Espoossa toimi 8.6.-30.9.2022

ЦЕНТР ДОПОМОГИ В ЕСПОО УКРАЇНЦЯМ, ЯКI БУЛИ ВИМУШЕНI ВИЇХАТИ З УКРАЇНИ ПРАЦЮВАВ 8.6.-30.9.2022

Auta meitä auttamaan


Suomenoja Ukraine Aid -avustuskeskuksen toiminta on PÄÄTTYNYT! Sydämellinen kiitos kaikille lahjoittajille ja vapaaehtoisille yhteisestä matkasta!

Mihin nyt voi viedä lahjoituksia ukrainalaisille pakolaisille?

ESPOOSSA

Lippulaiva Help Center on Ukrainalaisten yhdistys Suomessa Ry:n perustama avustuskeskus ukrainalaisille pakolaisille, jotka ovat saapuneet turvaan Suomeen.

Avustuskeskus pyörii täysin vapaaehtoisvoimin, ja suurin osa vapaaehtoisistamme ovat itsekin alkuvuodesta Suomeen tulleita pakolaisia.

Keräämme lahjoituksia ukrainalaisille ja jaamme niitä tarvitseville, sillä pakolaiset ovat useimmiten saapuneet Suomeen ilman juurikaan mitään vaatteita ja käyttötavaraa, ja tilapäisen suojelun statuksen omaavan valtiolta saama rahallinen tuki on erittäin pientä.

Lahjoituksina otamme vastaan kuivassa säilyviä elintarvikkeita, kuten kananmunia, hiutaleita, jauhoja, ruokaöljyä ja säilykkeitä sekä hygieniatuotteita. Muita lahjoituksia emme tällä hetkellä (10.12.2022) ota vastaan. Ajantasaiset tiedot vastanottamistamme lahjoituksista löydät Facebook-sivultamme.

Lahjoitusten jaon lisäksi tulemme järjestämään ukrainalaisille suunnattuja vapaa-ajan- ja kulttuuritapahtumia, sekä kotoutumiseen tähtäävää neuvontaa ja tukipalveluja. Niistä tiedotamme Facebook-ryhmässämme.

Lippulaivan avustuskeskuksessa on myös rullakko (sisäänkäynnin yhteydessä), johon keräämme Ukrainaan lähetettäviä lahjoituksia yhteistyössä autaukrainaa.fi -palvelun kanssa (myös Ukrainalaisten Yhdistys Suomessa Ry:n projekti). Sieltä lahjoitukset kuljetetaan suoraan Logistiikkakeskukseen, jossa ne lajitellaan, pakataan ja lähetetään Ukrainaan. Logistiikkakeskus toimii yhteistyössä luotettavien, virallisten ukrainalaisten avustusjärjestöjen kanssa. Jos haluat lahjoittaa tavaraa tai elintarvikkeita Ukrainaan, tarkista ensin, mitä kulloinkin kerätään osoitteesta: autaukrainaa.fi

Lahjoitusten vastaanotto:
MA 10-12, 15-17
TI 13-20
KE SULJETTU
TO 10-12, 15-17
PE SULJETTU
LA 10-12, 15-17
SU SULJETTU

Myös K-Supermarket Lippulaiva sekä K-Supermarket Merituuli ovat mukana keräyksessämme: niiden edustalta löydät kärryn tai rullakon, johon voit jättää lahjoituksen.

Sijaitsemme Espoossa kauppakeskus Lippulaivan 2. kerroksessa, leikkialuetta vastapäätä 💙💛

Kauppakeskuksen osoite: Espoonlahdenkatu 8, Espoo

Linkki Facebook-sivullemme: https://www.facebook.com/groups/lippulaivaukraineaid

Tavaroita voi lahjoittaa myös Ukraine Aid Second Hand -Facebook-ryhmän kautta.

HELSINGISSÄ

Ukrainalaisten apukeskus Vallilassa (Teollisuuskatu 9 F) ottaa vastaan lahjoituksia tiistaista perjantaihin klo 10-15 ja lauantaisin klo 10-12! Apukeskusta ylläpitää Ukrainalaisten yhdistys Suomessa ry. Keskus on tarjonnut sekä materiaalista apua (mm. ruokakassien jako, vaatteet ja muut tarvikkeet), että tietotukea ja apua mm. työnhakuun ja viranomaisasiointiin. Keskus tarjoaa apua kaikille Ukrainasta paenneille, riippumatta heidän asuinpaikastaan.

Vallilan avustuskeskus ottaa vastaan ainakin seuraavia lahjoituksia:

– lämpimiä syksy-ja talvivaatteita sekä kenkiä
– keittiövälineitä
– makarooni, riisi
– puuro, mysli, näkkileipä,digestiivikeksit
– hernekeitto/ linssit/ pavut
– tonnikalasäilyke/ muu kalasäilyke
– ananassäilyke/ muu hedelmäsäilyke
– tomaattimurska
– pähkinät, rusinat
– suklaa
– tee
– shampoo
– suihkusaippua
– deodorantti
– hammasharjat ja -tahnat
– terveyssiteet
– miesten parranajovälineet
– lasten vaipat
– inkontinenssisuojat

Auton voi ajaa lahjoitusten toimittamisen ajaksi lastauslaiturille, joka löytyy osoitteesta Elimäenkatu 2 F. Edessä on portti, joten soita Eevalle (041 4934949) tai Viktorille (041 5372037) niin se tullaan avaamaan.

Lisätietoa: 041 493 49 49 / Eeva sekä https://ukrainians.fi/fi/avustuskeskus/


Tavaroita voi lahjoittaa myös Ukraine Aid Second Hand -Facebook-ryhmän kautta.

Huonekaluja voit lahjoittaa Facebook-ryhmän “Furnitura Ukraine Aid” kautta. Kun tarjoat huonekaluja kyseiseen ryhmään, muistathan pari tärkeää asiaa:
* ilmoitus voi aivan hyvin olla suomenkielinen, sillä lähes kaikki asiakkaat ovat taitavia käyttämään google translator-sovellusta
* liitä aina ilmoitukseen tarkka kuvaus ja valokuva lahjoitettavasta huonekalusta/-kaluista
* ilmoita paikkakunta sekä olisiko sinulla mahdollisuus toimittaa lahjoittamasi huonekalu jonnekin vai pitääkö asiakkaan se itse noutaa.
* muistathan aina poistaa ilmoituksesi heti, kun tavarat ovat vaihtaneet omistajaa.

Me Furnitura Ukraine Aid- ryhmän ylläpitäjät emme itse osallistu keskusteluihin millään tavoin, mutta pidämme toki huolen siitä, että kaikki kommunikaatio tuossa ryhmässä sujuu hyvässä ja kunnioittavassa hengessä 😊